VORES SERVICE OG RETNINGVILKÅR

VEDLIGEHOLDELSE AF SMYKKER


Dine smykker skal først of fremmest bruges! Skal de bruges hele livet og tilmed smykke kommende generationer skal de bruges med omtanke. Smykkehjertet anbefaler, at du ved hård fysisk arbejde tager dine smykker af. De bør heller ikke bæres, når du sover. Dine smykker slides på denne måde mindre og envidere holder overfladebehandlingen længere, hvis du udviser disse hensyn. Smykker af edelmetal, som eksempelvis sølv og guldsmykker, kan holdes rene og friskes op ved brug af smykkerensevæske. Ved rensning bliver metallet rent, men rensningen fjerner naturligvis ikke ridser og skrammer. Hvis en polering af smykket eller en ny overfladebehandling er nødvendig, må du indlevere smykket hos din guldsmed. Mange vælger dog at betragte denne naturlige panina som en del af glæden ved lang tids brug.

Hvidguldssmykker derimod skal rhodineres med jævne mellemrum, hvis man ønsker at bevare den hvide farve. Det afhænger selvfølgelig af brug og tolerance. Er det ædelsten i dit smykke, vil fatningerne omkring en sten blive slidt og må af og til forstærkes. Efterses smykkerne jævnligt, har du bedre mulighed for at undgå stenene falder ud. Diamanterne suger fedt og snavs til sig. Det betyder at de skal renses jævnligt, hvis de skal brydes optimal i stenen. Diamanten er verdens hårdeste mineral, og ridses meget sjælendt. I uheldige tilfælde kan diamanten være sårbar overfor stød. Man kan risikere at diamanten spalter og derved knækker, så den bliver hvid og mat eller falder ud. Skulle dette ske, kan en ny isættes, men den er ikke dækket af garantien.

SMYKKEHJERTETS
GARANTI


Smykkehjertets garanti følger reglerne i den danske købelov, dvs. at du som forbruger har 6 måneders garanti samt 18 måneders reklamationsret på dit smykke. Forskellen mellem en garanti og en reklamationsret er i hovedtræk, at under garantien skal producenten bevise at en eventuel fejl på produktet ikke var til stede på salgstidspunktet, hvorimod at det under reklamations-retsperioden er forbrugeren, der skal bevise, at fejlen har været til stede fra købstidspunktet.

Reklamationsretten betyder, at smykkehjertet vil se smykket, vurdere hvilken behandling smykket har fået, vurdere hvorfor smykket er i stykker og derefter vurdere om reklamationen er berettiget eller ej. Slidtage som følge af daglig brug, såsom slidt af rhodium og andre overfladebehandlinger, betragtes ikke som reklamationsberettiget, hvis skaden er sket som følge af et slag eller hårdhændet brug.

DIN LOKALE SMYKKEFORRETNING


Vi har smykker i alle prisklasser og smykker, der passer til alle aldersgrupper. Uanset om du skal købe en gave til barnedåb, et smukt smykke til den du holder af, forlovelse – eller vielsesringe, venindegaven eller blot et smykke til dig selv, så kig ind til os.